ProPreparing

Lacatus Mecanic

(lacatus mecanic)
Tipul cursului: calificare
Cod COR: 721410
Durata cursului: 720 ore
Condiții de înscriere: învățământ general obligatoriu

Preț: 1300 RON

Descrierea/Beneficiile cursului:

Cursul vă ajută în desfășurarea activității în ateliere specializate în reparații de mașini unelte, utilaje sau instalații industriale sau în locul in care acestea lucrează în mod normal și necesită reparații sau revizii pe loc, ca urmare a defectării lor, executând lucrări de întreținere curentă și înlăturarea tuturor dereglărilor și defecțiunilor apărute în timpul funcționării, controlând periodic exploatarea corectă a mașinilor și utilajelor în scopul prevenirii eventualelor avarieri accidentale și execută reparații curente sau capitale.

Lăcătuşul mecanic execută lucrări de prelucrarea tablelor, diferitelor profile, metalice şi ţevi rotunde sau rectangulare prin: tăiere-debitare, ajustare, găurire, filetare, alezare, îndreptare la rece, la cald (şpănuire), fasonare de table la cald prin ciocănire, îndoire, calibrare, etanşare. Pentru realizarea operaţiilor tehnologice sunt necesare cunoştinţe privind exploatarea şi întreţinerera utilajelor şi dispozitivelor din atelierele de lăcătuşărie. Desfăşurarea activităţii presupune respectarea tuturor normelor specifice de securitate în muncă şi a instrucţiunilor de exploatare a utilajelor şi dispozitivelor.
Lăcătuşul mecanic îşi desfăşoară activitatea în ateliere special amenajate dotate cu, pile, dălţi, ferăstraie, ciocane, cleşti, şurubelniţe, chei, răzuitoare, dornuri etc. Maşinile unelte uzuale sunt: maşini de găurit, polizoare, foarfece, maşini de îndoit etc. Instrumente de trasare, de masură şi de control utilizate de lăcătuşul mecanic sunt: metrul, rigla gradată (ruleta), şublerul, echerul, compasul, acul de trasat etc.
Utilaje auxiliare: bancuri, menghine de banc şi de mână, plăci de trasare, forjă, nicovală, dispozitive de prindere şi de lucru.

cropped-cropped-logo-profes-1
Administrator

Magdalena David

curs-Lacatus-mecanic

Competente dobandite

Competențele pe care le veți dobândi la cursul de lacatus mecanic:

– Aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca si in domeniul situatiilor de urgenta;
– Aplicarea normelor de protectie a mediului;
– Aplicarea procedurilor de calitate;
– Organizarea locului de munca;
– Intretinerea echipamentelor de lucru;
– Executarea operatiilor de taiere-debitare;
– Executarea operatiilor de gaurire-filetare;
– Executarea operatiilor de indreptare, fasonare;
– Executarea operatiilor de indoire;
– Executarea operatiilor de ajustare;
– Executarea operatiilor de montaj.